espa

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΕΝΕΟΥ

Σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο σε υψόμετρο 1500μ., βρίσκεται η ανδρική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού.
22 Δεκ

Ανακαλυψτε το Μοναστηρι Αγιου Γεωργιου Φενεου στη Λιμνη Δοξα

Σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο σε υψόμετρο 1500 μ., βρίσκεται η ανδρική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού. Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου χαρακτηρίζεται ως «νέα» για να διακρίνεται από την παλαιά που βρισκόταν χαμηλότερα.

Η παλαιά μονή του Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε τον 14ο αι. από έναν Καλαβρυτινό μοναχό. Η μεταφορά της μονής στη σημερινή της θέση έγινε εξ αιτίας των πλημμυρών της λίµνης Φενεού. Στο τέλος του 17ου αι. φαίνεται ότι σημειώθηκε η μεγαλύτερη πλημμύρα. Τα νερά κατέκλυσαν την παλαιά μονή με αποτέλεσμα οι μοναχοί να αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν και να αναζητήσουν ψηλότερα ασφαλέστερη τοποθεσία. Από την παλαιά μονή σώζεται μέχρι σήμερα ο μικρός ναός που έχει μετονομασθεί σε Άγιο Φανούριο & βρίσκεται στη Λίμνη Δόξα. Το εκκλησάκι συνδέεται με τη στεριά με μια λεπτή λωρίδα γης. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε λίγα χρόνια λόγω της διάβρωσης του υπεδάφους θα παραμείνει ως νησίδα & θα το επισκέπτεται κανείς μόνο με καΐκι!

gewrgios3Στη Μονή του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται και το Κρυφό Σχολείο που λειτούργησε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Διατηρείται μέχρι σήμερα σε άριστη κατάσταση και προσφέρεται για επίσκεψη. Κατά τους χρόνους της Επανάστασης του 1821, η Μονή λειτούργησε ως Αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου με επικεφαλή τον Θ. Κολοκοτρώνη έγιναν πολλές συνεδριάσεις οπλαρχηγών από την Κορινθία και την Αρκαδία.

Η θέα από τον ξύλινο εξώστη της Μονής είναι επιβλητική και γαλήνια, προσφέροντας στον επισκέπτη ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς με την πεδιάδα του Φενεού να απλώνεται μπροστά του!

Δεν γίνεται να φύγει κανείς από εδώ χωρίς να δοκιμάσει γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο που παρασκευάζουν οι μοναχοί από τα άνθη που καλλιεργούν οι ίδιοι μέσα στη Μονή.thea

Αξίζει μια επίσκεψη στο ιστορικό αυτό μοναστήρι! Σίγουρα θα εμπνευστείτε από την ομορφιά του παρθένου ελληνικού τοπίου & την ζεστή φιλοξενία των μοναχών!

Η Μονή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα ησυχαστήριο, αφού διαθέτει και χώρο για φιλοξενία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2747041226

Για να ενισχύσετε την εμπειρία της εξόρμησης σας στην περιοχή, δε μένει παρά να μας επισκεφτείτε & να απολαύσετε την καθηλωτική θέα που προσφέρει το ξενοδοχείο μας!

Στον Όλβιο λειτουργεί το Café – bar Deluxe! Ένας ατμοσφαιρικός χώρος με μίνιμαλ επιλογές στην διακόσμηση αναδεικνύοντας την παρουσία του ξύλου & της πέτρας!

olvios5Η μια πλευρά του καλύπτεται με τζαμαρία που σας δίνει την αίσθηση ότι είστε «ένα» με το εξωτερικό περιβάλλον! Αυτό προσφέρει ένα μαγικό θέαμα στους θαμώνες που βλέπουν το τοπίο να μεταμορφώνεται καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Την ξεχωριστή ατμόσφαιρα συμπληρώνουν αφράτοι καναπέδες, άνετες πολυθρόνες, μεγάλες ξύλινες τραπεζαρίες & τώρα που ο καιρός είναι με το μέρος μας τα τραπεζάκια κάνουν την εμφάνιση τους & στην αυλή μας!

-_6411321867_o

Βιώστε την απόλυτη ηρεμία της φύσης απολαμβάνοντας ένα ρόφημα με βότανα Φενεού ή έναν αχνιστό καφέ μαζί με τους αγαπημένους σας «συν-ταξιδιώτες» συζητώντας & παίζοντας επιτραπέζια!

Οι μικροί μας φίλοι θα ξετρελαθούν, καθώς έχουμε διαμορφώσει αποκλειστικά γι’ αυτούς ένα δωμάτιο με παιχνίδια!

Η καλύτερη πρόταση για να χαλαρώσετε μετά από μια πολύωρη εξόρμηση στην περιοχή!

Δείτε εδώ  την διαδρομή από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου προς το Olvios Hotel.

Σημαντική σημείωση:

Εάν χαθείτε, ακολουθήστε τη μυρωδιά από τους λαχταριστούς σπιτικούς λουκουμάδες, την πορτοκαλόπιτα & το σουφλέ σοκολάτας που έχουμε ετοιμάσει για εσάς!
Σας περιμένουμε!