espa

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ

Μέσα από την περιήγηση σας, θα κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία, τη λαογραφία, το περιβάλλον & τη ζωή στη Στυμφαλία ανά τους αιώνες!
1 Φεβ

Μουσειο Περιβαλλοντος Στυμφαλιας

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην πλαγιά ενός από τους κατάφυτους λόφους που περιβάλλουν τη Λίμνη Στυμφαλία. Εκεί απομάκρυνε ο Ηρακλής τις Στυμφαλίδες όρνιθες, σύμφωνα με τη μυθολογία.

Στόχος του Μουσείου είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού & η διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία της περιοχής. Στην πρώτη ενότητα του Μουσείου θα βρείτε στοιχεία για το περιβάλλον της περιοχής & τη σημασία του. Στη δεύτερη ενότητα θα δείτε πώς το περιβάλλον της περιοχής επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, & ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελμάτων.

*Γνωρίζατε ότι:

-Η Στυμφαλία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000;

-Το 2008, το κτήριο τιμήθηκε με Ειδική Μνεία στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής & συμπεριλήφθηκε στην έκδοση «The Phaedon Atlas of 21st Century World Architecture»;

*Highlights:

-Στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας έχετε πρόσβαση σε ένα μοναδικό για τον ελληνικό χώρο έκθεμα: ανοιχτό ενυδρείο που αναπαριστά σε τομή τη λίμνη, με ζωντανά ψάρια & φυτά της περιοχής!

-Από τον εξώστη του μουσείου, η θέα θα σας μαγέψει! Όλο το μεγαλείο της μυθικής λίμνης απλώνεται μπροστά στα μάτια σας! Μην παραλείψετε να παρατηρήσετε από τα ειδικά κιάλια τα πουλιά που ξεκουράζονται στην λίμνη ανάμεσα στις καλαμιές!

 

mous2
*Χρήσιμες πληροφορίες:

Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη

Τηλέφωνο: 27470 22296

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης
Χειμερινό (16 Οκτωβρίου- 28 Φεβρουαρίου): 10.00 – 17.00
Θερινό (1 Μαρτίου- 15 Οκτωβρίου): 10.00 – 18.00

Ιστοσελίδα Μουσείου: http://goo.gl/P4Ryrw