ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Η Ορεινή Κορινθία χαρίζει στους επισκέπτες της πολλές απολαυστικές διαδρομές για πεζοπορία. Μονοπάτια ανεξερεύνητα ή οργανωμένα, φυσικές πηγές, ρυάκια, ήχοι & μυρωδιές της φύσης που γαληνεύουν & χρώματα που χορταίνουν το μάτι!

Η περιοχή της λίμνης Δόξα αποτελεί επίσης ιδανικό μέρος για πεζοπορία. Για να την περπατήσει κανείς περιμετρικά θα χρειαστεί περίπου μία ώρα, καθώς η απόσταση της υπολογίζεται στα 4 χλμ. Μαγευτική & η διαδρομή από τη λίμνη προς τη Μονή του Αγίου Γεωργίου.

Ιδιαίτερη & η περιπλάνηση στους νερόμυλους Φενεού & Στενού. Πιθανολογείται ότι στην πεδιάδα της Στυμφαλίας κτίστηκε ο πρώτος νερόμυλος περίπου το 1225 μ.Χ από Φράγκους μοναχούς για να αλέθουν τα σιτηρά τους. Οι περισσότεροι μύλοι της περιοχής συντηρήθηκαν μέχρι την δεκαετία του ‘60 με τον μοναδικό που έχει διασωθεί & λειτουργεί μέχρι σήμερα να είναι ο νερόμυλος των Δημακαίων, βορειοανατολικά του χωριού Φενεός.

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Στην Ορεινή Κορινθία & πιο συγκεκριμένα στη Ζήρεια, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ορειβασία σε πολλά σημεία του βουνού. Υπάρχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια που οδηγούν σε απότομες κορυφές της μικρής Ζήρειας (2,080 μ.) ή στην πιο ψηλή κορυφή (2,374 μ.).

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου έχει εντάξει στο πρόγραμμα του ορειβατικές εξορμήσεις, μια φορά περίπου κάθε μήνα στην Ορεινή Κορινθία δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα που αγαπάνε την περιπέτεια να τολμήσουν την κατάκτηση των κορυφών!

ΙΠΠΑΣΙΑ

Στη λίμνη Δόξα, θα βρείτε ήρεμα & εκπαιδευμένα άλογα, ιδανικά για βόλτες γύρω από τη λίμνη & περιήγηση μέσα στο δάσος!

Περίπου 50 λεπτά από το Olvios Hotel, στην περιοχή Ρέθι βρίσκεται το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας της Ορεινής Κορινθίας. Το κέντρο τέθηκε σε λειτουργία το 2006 & αυξάνει συνεχώς τις δραστηριότητες που προσφέρει στον επισκέπτη. Ιδανική επιλογή για αξέχαστες βόλτες στο οροπέδιο της Ζήρειας!

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΜΕ 4Χ4

  • Γύρω από τις λίμνες της περιοχής (Λίμνη Δόξα, Στυμφαλία, Δασίου)
  • Από Γκούρα για Μεσσινό, Μοσιά & Μάτι στις καταβόθρες
  • Από Γκούρα για αρχαία Φενεό, λίμνη Δόξα & Πανόραμα
  • Ανάβαση, μέσα από χωματόδρομους, μέχρι το οροπέδιο της Ζήρειας

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ

Για τους πιο δραστήριους εκδρομείς αν απομακρυνθούμε λίγο από τη Λίμνη Δόξα & ανηφορίσουμε προς το οροπέδιο της Ζήρειας θα βρούμε εκεί το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο. Εδώ μπορεί κανείς να βρει πίστες για σκι αρχαρίων αλλά & πιο προχωρημένων, έλκηθρα & μηχανάκια χιονιού, καθώς & να εξερευνήσει ορειβατικά μονοπάτια.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΑΝΙΔΑΣ

  • Παρατήρηση πουλιών (Birdwatching): Η λίμνη Στυμφαλία αποτελεί έναν σπάνιο υδροβιότοπο & καταφύγιο προστατευόμενων πουλιών. Στο Μουσείο Περιβάλλοντος θα έχετε την ευκαιρία με τον κατάλληλο εξοπλισμό να τα απολαύσετε & να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία, τη λαογραφία, το περιβάλλον & τη ζωή στη Στυμφαλία ανά τους αιώνες!
  • Παρατήρηση της αγέλης των άγριων αλόγων στο οροπέδιο Σκαφιδιά της Ζήρειας