Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Η ΠΕΡΙΟΧΗ

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ένας ευλογημένος τόπος.

Ένα παραμυθένιο σκηνικό με επίκεντρο την επιβλητική οροσειρά της Ζήρειας! Το μεγαλείο της φύσης συνθέτουν λίμνες & ποτάμια, βουνά & κορφές, πυκνά δάση & πλαγιές, πέτρινα γεφύρια & φαράγγια, εκκλησιές, μοναστήρια, μύθοι & ιστορίες!

Ο Φενεός, η Γκούρα, η Στυμφαλία, τα Τρίκαλα, οι Καλιάνοι, το Κεφαλάρι, η Καρυά, η Καστανιά, το Κρυονέρι, το Μάννα, η Ρίζα είναι μόνο μερικοί από τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής!

Ένας προορισμός για κάθε εποχή.

Τους χειμερινούς μήνες, η Ορεινή Κορινθία γοητεύει τον επισκέπτη με τις χιονισμένες κορφές των βουνών να ξεμυτίζουν μέσα από το βυθισμένο στην ομίχλη τοπίο. Ο καθαρός κρύος αέρας γεμίζει τα πνευμόνια & αναζωογονεί σώμα & πνεύμα! Η μυρωδιά από τα ξύλα που καίνε στα τζάκια ζεσταίνει την ψυχή!

Καθώς μπαίνει η Άνοιξη, το σκηνικό μεταμορφώνεται & σαγηνεύει τις αισθήσεις με τους χρωματισμούς & τα αρώματα της φύσης που αναγεννιέται και ανθίζει!

Το Καλοκαίρι, η Ορεινή Κορινθία αποτελεί μια όαση δροσιάς & γαλήνης με θέα το γαλάζιο του κορινθιακού κόλπου!

Φθινόπωρο με μαγευτικές διαδρομές, πεζοπορία, βρεγμένο χώμα, πορτοκαλί φύλλα, μανιτάρια στις ρίζες των δέντρων! Μια άγρια ομορφιά που σε συνεπαίρνει!

Περιηγηθείτε στα γραφικά της χωριουδάκια & γνωρίστε φιλόξενους ανθρώπους! Ανακαλύψτε την!

ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το οροπέδιο του Φενεού απλώνεται μεταξύ των σύνορων των νομών Αρκαδίας & Αχαιας & ανήκει στο νομό Κορινθίας. Το οροπέδιο περιβάλουν τα βουνά Kυλλήνη (Ζήρεια), Xελμός & Nτουρντουβάνα με μονοπάτια & δασικούς δρόμους για όποιον έχει διάθεση να αφεθεί στη φύση & να εξερευνήσει τα μικρά της μυστικά! Πλούσια δάση με πλατάνια, έλατα, πεύκα, καστανιές, αρωματικά φυτά, τσάι & ρίγανη.

Το οροπέδιο του Φενεού απαρτίζει ουσιαστικά τον πυθμένα μιας παλιάς λίμνης. Η αρχαία Φενεός ήταν κτισμένη στο λοφίσκο πριν το χωριό «Αρχαία Φενεός». Τα νερά όμως της λίμνης κατέκλυσαν την πόλη & την κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Θα εντυπωσιαστείτε από την αµφιθεατρικότητα του χωριού «Φενεός». Η Κάτω συνοικία βρίσκεται στα 930µ. ενώ η Πάνω φτάνει τα 1.100. Κοντά στο χωριό θα δείτε & τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φενεού.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα γραφικά χωριά Mεσινό & Mοσιά, καθώς & το Στενό, χωριό σχεδόν ανέγγιχτο από το χρόνο με «σήμα κατατεθέν» τη βρύση που βρίσκεται μέσα στον μεγάλο πλάτανο στην κεντρική πλατεία. Στο Πανόραμα, σε υψόμετρο 1.000 μ., θα απολαύσετε την θέα της πεδιάδας του Φενεού. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τον περίφημο Βυζαντινό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο χώρο του Κοιμητηρίου. Αίσθηση προκαλούν οι αγιογραφίες, στις οποίες οι Τούρκοι έχουν «αφαιρέσει» τα μάτια!

ΓΚΟΥΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σε υψόμετρο 950 μ., χτισμένο στους πρόποδες του όρους Κυλλήνη, βρίσκεται το γραφικό χωριό της Γκούρας, με πέτρινα σπίτια & αρχοντικά που αποτελούν ιστορικά διατηρητέα μνημεία, χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

Η λέξη «γκούρα» υποδηλώνει βραχώδη περιοχή που αναβλύζουν πολλά νερά. Αυτή είναι & η πιθανότερη εκδοχή για την προέλευση της ονομασίας του χωριού. Άλλη εκδοχή είναι πως το όνομα του χωρίου οφείλεται στον Ιωάννη Γκούρα, οπλαρχηγό της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην Γκούρα μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα Φενεού & να απολαύσετε τον καφέ σας στην υπέροχη λιθόστρωτη πλατεία, η οποία ενισχύει την αισθητική του τοπίου αποπνέοντας ατμόσφαιρα άλλης εποχής! Στην πλατεία αξίζει κανείς να σταθεί για λίγο & να θαυμάσει την επιβλητική πετρόχτιστη εκκλησία των Ταξιαρχών, οικοδομημένη το 1880.

Εδώ στο χωριό της Γκούρας, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, βρίσκεται το ξενοδοχείο μας Olvios Hotel αγναντεύοντας το οροπέδιο του Φενεού!

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ - ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Το Ξενοδοχείο “Olvios” πέρα από την τοποθεσία του που χαρίζει μοναδική θέα στον φενεάτικο κάμπο, βρίσκεται σε ένα σημείο από το οποίο οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε πολλά αξιόλογα μέρη της γύρω περιοχής.

Αποστάσεις από το Olvios Hotel:
*Γκούρα: 850 μ. ≈ 2 λεπ.
* Στενό: 2,4 χλμ. ≈ 5 λεπ
*Φενεός: 5 χλμ. ≈ 10 λεπ.
*Πανόραμα: 10 χλμ. ≈ 15 λεπ.
*Λίμνη Δόξα: 10 χλμ. ≈ 15 λεπ.
*Στυμφαλία: 25 χλμ. ≈ 35 λεπ.
*Τρίκαλα: 25 χλμ. ≈ 35 λεπ.
*Νεμέα: 55 χλμ. ≈ 1 ωρ. 10 λεπ.

Δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, πατώντας εδώ
Δείτε τι δραστηριότητες μπορείτε να κάνετε στην περιοχή, πατώντας εδώ