ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΠΟΤΑΜΟΣ ΟΛΒΙΟΣ

Λίγα μέτρα από το Olvios Hotel, ο ομώνυμος ποταμός διασχίζει το οροπέδιο του Φενεού. Μέσα στην ηρεμία του φυσικού τοπίου, θα μαγευτείτε από τον ήχο των τρεχούμενων νερών & το θρόισμα των φύλλων.

Μια αναζωογονητική διαδρομή, ότι πρέπει για έναν πρωινό περίπατο!

Θέλω να μάθω περισσότερα….

ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ

Η τεχνητή λίμνη Δόξα βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900μ., σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του νομού, γεμάτη πεύκα, έλατα & αγριοβελανιδιές.

Αποκορύφωμα του φυσικού κάλλους αποτελεί το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που συνδέεται με τη στεριά με μια λεπτή λωρίδα γης. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε λίγα χρόνια λόγω της διάβρωσης του υπεδάφους θα παραμείνει ως νησίδα & θα το επισκέπτεται κανείς μόνο με καΐκι!

Στη λίμνη Δόξα θα συναντήσετε πλανόδιους παραγωγούς με τους πάγκους τους γεμάτους με τοπικά γλυκά, ζυμαρικά και μέλι. 

Θέλω να μάθω περισσότερα….

ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στην περιοχή της ορεινής Κορινθίας, δεν είναι δυνατό να μην θαυμάσετε από κοντά την περίφημη λίμνη Στυμφαλία!

Η περιοχή της Στυμφαλίας περιβάλλεται  από τα βουνά της Ζήρειας,  του Ολίγυρτου, του Μαυροβουνίου  & του Γαβριά, δημιουργώντας ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι που θα σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο! Η λίμνη συνδέεται αιώνες τώρα με μύθους & ιστορίες, κάτι που της προσδίδει μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα. 

Θέλω να μάθω περισσότερα….

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βρίσκεται στην πλαγιά ενός από τους κατάφυτους λόφους που περιβάλλουν τη Λίμνη Στυμφαλία. Εκεί απομάκρυνε ο Ηρακλής τις Στυμφαλίδες όρνιθες, σύμφωνα με τη μυθολογία.

Στόχος του Μουσείου είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού & η διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία της περιοχής. Στην πρώτη ενότητα του Μουσείου θα βρείτε στοιχεία για το περιβάλλον της περιοχής & τη σημασία του. Στη δεύτερη ενότητα θα δείτε πώς το περιβάλλον της περιοχής επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, & ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Θέλω να μάθω περισσότερα….

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΕΝΕΟΥ

Οδηγώντας μόλις 10 λεπτά από την Γκούρα και το Olvios Hotel, θα βρεθείτε στο χωριό Φενεός.

Εδώ, στο παλιό αρχοντικό του Κωνσταντή Πετρούλια, στεγάζεται σήμερα το Λαογραφικό Μουσείο. Πρόκειται για έναν χώρο γεμάτο μνήμες που αποπνέει παράδοση και ιστορία! Αποτελεί μια σημαντική πολυετή προσπάθεια συλλογής μοναδικών αντικειμένων, που πραγματοποιήθηκε με μεράκι και αγάπη για τον τόπο και την διαφύλαξη της ταυτότητας του.

Θέλω να μάθω περισσότερα….

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στη θέση που βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου στη Λίμνη Δόξα, βρισκόταν το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, που μετακινήθηκε στη σημερινή του θέση – λίγο πιο πάνω – το 1693.

Πρόκειται για ένα μοναστήρι με φρουριακή αρχιτεκτονική & εξαιρετικές τοιχογραφίες. Δεν γίνεται να φύγει κανείς χωρίς να δοκιμάσει το γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνουν οι μοναχοί & καλλιεργείται μέσα στη Μονή. Η θέα από τον ξύλινο εξώστη της είναι επιβλητική προσφέροντας στον επισκέπτη ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς.

Θέλω να μάθω περισσότερα….