espa

ΓΚΟΥΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εδώ, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, βρίσκεται το ξενοδοχείο μας!
19 Φεβ

Ανακαλυπτοντας την Γκουρα Κορινθιας!

Σε υψόμετρο 950 μ., χτισμένο στους πρόποδες του όρους Κυλλήνη στην ορεινή Κορινθία, βρίσκεται το γραφικό χωριό της Γκούρας, με πέτρινα σπίτια & αρχοντικά που αποτελούν ιστορικά διατηρητέα μνημεία, χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

Η λέξη «γκούρα» υποδηλώνει βραχώδη περιοχή που αναβλύζουν πολλά νερά. Αυτή είναι & η πιθανότερη εκδοχή για την προέλευση της ονομασίας του χωριού. Άλλη εκδοχή είναι πως το όνομα του χωρίου οφείλεται στον Ιωάννη Γκούρα, οπλαρχηγό της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην Γκούρα μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα Φενεού & να απολαύσετε τον καφέ σας στην υπέροχη λιθόστρωτη πλατεία, η οποία ενισχύει την αισθητική του τοπίου αποπνέοντας ατμόσφαιρα άλλης εποχής! Στην πλατεία αξίζει κανείς να σταθεί για λίγο & να θαυμάσει την επιβλητική πετρόχτιστη εκκλησία των Ταξιαρχών, οικοδομημένη το 1880.

Θέα απο Olvios hotelΕδώ στο χωριό της Γκούρας, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, βρίσκεται το ξενοδοχείο μας Olvios Hotel αγναντεύοντας το οροπέδιο του Φενεού!

Photo_credits εξωφύλλου: https://www.instagram.com/gkokkolis/