espa

ΟΛΒΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Λίγα μέτρα από το Olvios Hotel, ο ομώνυμος ποταμός διασχίζει το οροπέδιο του Φενεού.
5 Ιαν

Γνωριστε ποιος ειναι ο “Ολβιος”!

Γιατί “Όλβιος”;

Λίγα μέτρα από το Olvios Hotel, ο ομώνυμος ποταμός διασχίζει το οροπέδιο του Φενεού. Μέσα στην ηρεμία του φυσικού τοπίου της ορεινής Κορινθίας, θα μαγευτείτε από τον ήχο των τρεχούμενων νερών & το θρόισμα των φύλλων.

Μια αναζωογονητική διαδρομή, ότι πρέπει για έναν πρωινό περίπατο!

Ποταμός Όλβιος (2)

Ο ποταμός Όλβιος πηγάζει από το Μαύρο Όρος (Χελυδορέα Όρη) και οι ντόπιοι τον γνωρίζουν ως Φονιάτικο ποτάμι (Φενεάτικο).

Ο Όλβιος και τα υπόλοιπα ορεινά ρέματα που κατεβαίνουν από τη Ζήρεια, τη Ντουρντουβάνα και το όρος Σαϊτάς ευθύνονται για τα γνωστά από την αρχαιότητα πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής. Παλαιότερα, στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ο Όλβιος μετέφερε τα νερά του στην πεδιάδα του Φενεού, καθώς δεν είχε διέξοδο προς τη θάλασσα, μετατρέποντας την σε λίμνη! Σήμερα τα νερά του Ολβίου χάνονται στις καταβόθρες και εμφανίζονται κοντά στο χωριό Λυκούρια του Δήμου Καλαβρύτων ως πηγές του ποταμού Λάδωνα.

Εάν επιλέξετε μια διαδρομή από το χωριό Γκούρα προς τον Ταρσό Κορινθίας, θα έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε και τη γέφυρα του ποταμού και να θαυμάσετε το καθηλωτικό τοπίο από εκεί.

DSC03875

Γνωρίζατε ότι:
Η λέξη «Όλβιος» υποδηλώνει μια κατάσταση απόλυτης ευτυχίας, γαλήνης & ευημερίας;
Όλη η ομάδα του Olvios Hotel δουλεύει σκληρά για να σας χαρίσει μια εμπειρία φιλοξενίας που θα σας ξυπνήσει ακριβώς αυτό το συναίσθημα «γαλήνης», όπως αντιπροσωπεύει και η επωνυμία μας!