espa

ΦΕΝΕΟΣ

Ένα υπερθέαμα, που είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζατε καν ότι υπάρχει!
4 Μαρ

Η “Μικρη Ελβετια” της Ορεινης Κορινθιας

 

Η μικρή Ελβετία της Ελλάδας «κρύβεται» σε απόσταση αναπνοής απ’την Αθήνα!

Μόλις 160 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα – περίπου 2,5 ώρες – «κρύβεται» αυτό το υπερθέαμα που είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ακούσει ποτέ.

Ο κάμπος του Φενεού και η τεχνητή λίμνη Δόξα είναι ένας προορισμός που προσφέρεται ακόμα και για ημερήσια απόδραση από την πραγματικότητα.

doksa2Η λίμνη Δόξα

Αρχικά τα ποτάμια ήταν δύο, ο Δόξας και ο Όλβιος, τα οποία τους χειμώνες πλημμύριζαν και έπνιγαν με τα νερά τους την πεδιάδα του Φενεού και κατέστρεφαν τις καλλιέργειες των κατοίκων. Ετσι, χωρίστηκαν με ένα φράγμα, το οποίο όχι μόνο δεν χάλασε το φυσικό περιβάλλον, αλλά το «απογείωσε» συνθέτοντας ένα μοναδικό θέαμα που έχει γίνει πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, όλων των ηλικιών.

Η λίμνη Δόξα προσφέρεται για πεζοπορίες στις όχθες της, ποδηλατάδες στα 10 χιλιόμετρα της περιμέτρου της, για ψάρεμα στα νερά της και για… αερομοντελισμό στον πεντακάθαρο ορίζοντά της!

Πώς θα φτάσετε

Ανεβαίνοντας από την παραλία του Κιάτου προς τη Ζήρεια, αμέσως μετά τη Στυμφαλια αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάτι σπουδαίο κρύβεται πίσω απ’ το βουνό! Φτάνοντας στον οικισμό της Καστανιάς, θαυμάστε με την ησυχία σας το τοπίο του κάμπου του Φενεού που απλώνεται στα πόδια σας!

Πηγή: The TOC