espa

ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

*Οδηγώντας μόλις 30 λεπτά από το Olvios Hotel*
22 Ιαν

Στυμφαλια: μια «μυθικη» λιμνη στην Ορεινη Κορινθια

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στην περιοχή της ορεινής Κορινθίας, δεν είναι δυνατό να μην θαυμάσετε από κοντά την περίφημη λίμνη Στυμφαλία!

Η περιοχή της Στυμφαλίας περιβάλλεται  από τα βουνά της Ζήρειας,  του Ολίγυρτου, του Μαυροβουνίου  & του Γαβριά, δημιουργώντας ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι που θα σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο!

Η λίμνη συνδέεται αιώνες τώρα με μύθους & ιστορίες, κάτι που της προσδίδει μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα:

stymfalia

-Στις λάσπες & τις καλαμιές, θα παρατηρήσετε διάφορα εγκαταλελειμμένα ερείπια, τα οποία ανήκουν στην Αρχαία Στύμφαλο.

-Το όνομά της αποδίδεται στο μυθικό ήρωα Στύμφαλο, τον πρώτο κάτοικο της περιοχής.

-Στα έλη της κατοικούσαν οι περίφημες Στυμφαλίδες Όρνιθες, που αποτελούν έναν από τους άθλους του Ηρακλή.

-Στην περιοχή φημολογείται πως βρίσκεται & ο τάφος του βασιλιά Αίπυτου, αδελφού του Στύμφαλου, ο οποίος αναζητείται μέχρι & σήμερα από τους αρχαιολόγους.

-Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα νερά της, μέσα από τη μία από τις δύο καταβόθρες που υπάρχουν στη λίμνη, βγαίνουν στο Κεφαλάρι του Άργους & ποτίζουν την Αργολική πεδιάδα.

* * * *

Extra-Activity:

Παρατήρηση πουλιών (Birdwatching): Η λίμνη Στυμφαλία αποτελεί έναν σπάνιο υδροβιότοπο & καταφύγιο προστατευόμενων πουλιών. Στο Μουσείο Περιβάλλοντος θα έχετε την ευκαιρία με τον κατάλληλο εξοπλισμό να τα απολαύσετε & να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία, τη λαογραφία, το περιβάλλον & τη ζωή στη Στυμφαλία ανά τους αιώνες (τηλ. 27470 22296 – ΙστοσελίδαFacebook).
st4

Extra-Ιnfo:

Σε σύγκριση με το μέγεθός της, οι αριθμοί των υδροβίων είναι ιδιαίτερα μεγάλοι. Ανάμεσα στα είδη αυτά, είναι & το σπάνιο είδος ψαριού Phoxinellus stymphalicus, αλλά & το μικρότερο ψάρι της Βαλκανικής, το τσιρώνι, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών!

Extra-Tip:

Την περίοδο αυτή, η θέα της λίμνης με τις καταπράσινες όχθες & τις χιονισμένες κορυφές των βουνών είναι μοναδική! Περπατήστε στην παραλίμνια περιοχή & γεμίστε τα πνευμόνια σας με καθαρό αέρα!